Diverse soorten gevelbekleding

Ook de ontwikkeling in de mogelijkheden van gevelbekleding staat niet stil. Steeds vaker zien we dat oude gevels verborgen worden onder strakke design gevelbeplating of dat de gevel een complete renovatie ondervindt. Veelal op bedrijvenparken is het voor een bedrijf belangrijk om een bepaalde uitstraling te hebben dat past bij het imago van het bedrijf.

Mogelijkheden in gevelbeplating

Uiteraard lijken dergelijke design beplatingen mooi van de buitenkant. Maar er moet ook gekozen en gewerkt worden met materialen die bestendig zijn onder allerlei weersomstandigheden en daarnaast moet het duurzaam zijn. In dit artikel bespreken we een aantal materialen en systemen waar het bedrijf AFSI mee werkt. Dit bedrijf is gespecialiseerd in metalen paneelsystemen en heeft opdrachtgevers over de hele wereld.

Aluminium

Vandaag de dag worden veel gevelbeplatingen gemaakt van aluminium. Dit komt omdat het uiterst duurzaam is en dus ene lange levensduur heeft. Daarnaast is het een materiaalsoort dat erg licht is en dus makkelijk aan te brengen op iedere gevel. Als derde voordeel heeft het de positieve eigenschap om in iedere denkbare vorm gefabriceerd te worden. AFSI gebruikt aluminium bijvoorbeeld bij de zogenaamde ‘honeycomb panels’. Een zeer sterke structuur voor gevelbeplating.

Gevelbekleding dat perfect past bij architectuur

Het bedrijf AFS International (AFSI) werkt veel met architecten als opdrachtgevers. Ze zien dat panelen en gevelbekleding steeds vaker wordt toegepast in industriële gebouwen en wolkenkrabbers. Het mooie van dit soort projecten is dat de gehele skyline van een stad veranderd kan worden door het aanbrengen van andere gevelbeplating door een renovatie of nieuwbouw. In vaktermen noemen we dit ook wel ‘Architectural cladding’. We denken dat over enkele jaren ook steeds meer particulieren gebruik gaan maken van de vele mogelijkheden die gevelbeplating heeft te bieden.